TUMIS AIR PETOLA

TUMIS AIR PETOLA - Hallo bundo Ahli Resepi, Pada sharing Resepi kali ini yang berjudul TUMIS AIR PETOLA, saya telah menyediakan Resepi lengkap dengan cara pembuatannya dari awal hingga akhir. mudah-mudahan isi postingan resepi yang saya tulis ini dapat bundo pahami. oke langsung saja, ini dia resepinya.

Nama : TUMIS AIR PETOLA
Judul Resepi : TUMIS AIR PETOLA

Baca juga resepi yang lain di bawah ini :


TUMIS AIR PETOLA

TUMIS AIR PETOLA
Bahan-bahannya:
2 biji petola - dibuang kulit luar dan dipotong 1 inci
1 bungkus suun - direndam hingga lembut dan dipotong 2 inci
sedikit udang sayur
2 cawan air
1 biji cili merah - dihiris serong

Bahan hiris nipis:
2 ulas bawang putih
1 biji bawang merah

Cara-caranya:

  1. Panaskan sedikit minyak dalam periuk. tumis bahan hiris hingga wangi.
  2. Masukkan air dan udang. Biarkan mendidih.
  3. Masukkan petola dan cili merah. Biarkan mendidih dan petola layu.
  4. Masukkan garam. 
  5. Masukkan suun. Gaul rata dan terus tutup api
  6. Hidangkan.




Demikianlah Artikel Tentang TUMIS AIR PETOLA

Sekian Resepi TUMIS AIR PETOLA, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk bundo semua. baiklah, sekian postingan Resepi kali ini.

Bundo saat ini sedang membaca artikel TUMIS AIR PETOLA dan artikel ini url permalinknya adalah http://ahliresepi.blogspot.com/2013/02/tumis-air-petola.html Semoga artikel ini bisa bermanfaat.

0 Response to "TUMIS AIR PETOLA"

Posting Komentar