RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN

RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN - Hallo bundo Ahli Resepi, Pada sharing Resepi kali ini yang berjudul RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN, saya telah menyediakan Resepi lengkap dengan cara pembuatannya dari awal hingga akhir. mudah-mudahan isi postingan resepi yang saya tulis ini dapat bundo pahami. oke langsung saja, ini dia resepinya.

Nama : RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN
Judul Resepi : RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN

Baca juga resepi yang lain di bawah ini :


RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN

RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN
Bahan-Bahannya:
1/2 ekor ayam  - dipotong-potong
2 cawan air
2 sudu makan kerisik
2 cawan santan pekat
2 keping asam gelugor
2 helai daun kunyit - buang tulang tengahnya dan hiris halus
Garam

Bahan Kisar:
Segenggam cili padi - kalau nak lebih pedas boleh tambah cili api
5 biji cili kering
2 inci kunyit hidup
2 inci lengkuas

Cara-caranya:

  1. Gaul ayam dan bahan kisar di dalam kuali. Masak hingga kering sedikit.
  2. Masukkan air. Masak hingga mendidih.
  3. Masukkan santan pekat dan asam gelugor. Masak hingga mendidih.
  4. Masukkan kerisik, garam dan sedikit serbuk perasa. Masak hingga kuahnya kering dan berminyak.
  5. Hidangkan.




Demikianlah Artikel Tentang RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN

Sekian Resepi RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk bundo semua. baiklah, sekian postingan Resepi kali ini.

Bundo saat ini sedang membaca artikel RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN dan artikel ini url permalinknya adalah http://ahliresepi.blogspot.com/2013/08/rendang-ayam-negeri-sembilan.html Semoga artikel ini bisa bermanfaat.

0 Response to "RENDANG AYAM NEGERI SEMBILAN"

Posting Komentar