BISKUT TIRAMISU

BISKUT TIRAMISU - Hallo bundo Ahli Resepi, Pada sharing Resepi kali ini yang berjudul BISKUT TIRAMISU, saya telah menyediakan Resepi lengkap dengan cara pembuatannya dari awal hingga akhir. mudah-mudahan isi postingan resepi yang saya tulis ini dapat bundo pahami. oke langsung saja, ini dia resepinya.

Nama : BISKUT TIRAMISU
Judul Resepi : BISKUT TIRAMISU

Baca juga resepi yang lain di bawah ini :


BISKUT TIRAMISU

BISKUT TIRAMISU
Bahan-Bahannya:
1 peket biskut - dari apa-apa jenis (saya guna biskut cream creakers)
1 tin susu cair - saya guna susu full cream Dutch Lady
1/2 tin susu pekat - saya kurangkan sebab tak suka manis sangat
4 sudu makan tepung kastard
1 cawan air
Secubit garam 
Serbuk milo

Cara-caranya:

  • Satukan susu cair, susu pekat, tepungkastard, air dan garam ke dalam periuk.
  • Menggunakan api yang perlahan, masak dan kacau campuran kastard hingga adunan menjadi likat.
  • Tutup api.


  •  Susun biskut dalam bekas/ loyang.
  • Masukkan adunan kastard supaya menutupi lapisan biskut dan ratakan. Taburkan serbuk milo.

  • Susun lagi lapisan biskut di atas lapisan kastard tadi. Lapiskan lagi dengan adunan kastard dan taburkan milo. Ulang langkah ini hingga habis.
  • Lapisan atas sekali, lapiskan dengan adunan kastard dan lebihkan taburan serbuk milonya.


  •  Simpan biskut tiramisu ini di dalam peti sejuk selama 2 - 3 jam.
  • Hidangkan.




Demikianlah Artikel Tentang BISKUT TIRAMISU

Sekian Resepi BISKUT TIRAMISU, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk bundo semua. baiklah, sekian postingan Resepi kali ini.

Bundo saat ini sedang membaca artikel BISKUT TIRAMISU dan artikel ini url permalinknya adalah http://ahliresepi.blogspot.com/2015/01/biskut-tiramisu.html Semoga artikel ini bisa bermanfaat.

0 Response to "BISKUT TIRAMISU"

Posting Komentar