URAP DAUN PEGAGA

URAP DAUN PEGAGA - Hallo bundo Ahli Resepi, Pada sharing Resepi kali ini yang berjudul URAP DAUN PEGAGA, saya telah menyediakan Resepi lengkap dengan cara pembuatannya dari awal hingga akhir. mudah-mudahan isi postingan resepi yang saya tulis ini dapat bundo pahami. oke langsung saja, ini dia resepinya.

Nama : URAP DAUN PEGAGA
Judul Resepi : URAP DAUN PEGAGA

Baca juga resepi yang lain di bawah ini :


URAP DAUN PEGAGA

URAP DAUN PEGAGA
Bahan-Bahannya:
300 g pegaga segar
1 ulas bawang putih
½ biji bawang besar
3 biji cili api
1 sudu makan udang kering
2 ketul isi cekur
2 helai daun cekur – dibersihkan dan dihiris halus
½ biji kelapa parut (ambil bahagian putihnya sahaja)

Garam dan gula secukup rasa

Cara-caranya:
1.       Sayur pegaga dibersihkan dan ditus airnya. Hiris kecil (lebih kurang 1 cm) bersama dengan batang-batangnya sekali. Masukkan ke dalam mangkuk dan ketepikan.
2.       Tumbuk bawang putih, bawang besar, cilia pi, udang kering, isi cekur, garam dan gula hingga halus.
3.       Masukkan kelapa parut dan tumbuk-tumbuk manja hingga semua nampak sebati.
4.       Masukkan semua bahan tumbuk dan daun cekur ke dalam mangkuk berisi daun pegaga tadi. Gaul rata.
5.       Hidangkan.




Demikianlah Artikel Tentang URAP DAUN PEGAGA

Sekian Resepi URAP DAUN PEGAGA, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk bundo semua. baiklah, sekian postingan Resepi kali ini.

Bundo saat ini sedang membaca artikel URAP DAUN PEGAGA dan artikel ini url permalinknya adalah https://ahliresepi.blogspot.com/2015/04/urap-daun-pegaga.html Semoga artikel ini bisa bermanfaat.

0 Response to "URAP DAUN PEGAGA"

Posting Komentar